TARİHÇE

TARİHÇE

31.07.2013 7907

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1995-1996 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuz T. Emlak Bankası tarafından binası yapılarak Özel İl İdaresine teslim edilmiştir. Okulumuz 36 adet derslik, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet fen laboratuvarı, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet iş atölyesi ve a det spor salonu kapasitesiyle 1995 yılında T.Emlak Bankası Ataşehir İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretim için kapılarını açmıştır.

 

Okulumuz T.Emlak Bankası Ataşehir İlköğretim Okulu iken; 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim öğretimin 4+4+4 olmasından dolayı İlkokuldan ayrılarak T.Emlak Bankası Ataşehir Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

 

Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılında İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapılarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında 46 adet derslik, 1 adet Z kütphane, 1 adet fen laboratuvarı, 1 adet teknoloji ve tasarım atölyesi, 1 adet görsel sanatlar atölyesi, 1adet müzik atölyesi, 1 adet bilişim Atölyesi,  1 adet kantin, 1 adet yemekhane, 1 adet çok amaçlı salon ve 1 adet spor salonu kapasitesi ile eğitim vermektedir. 

 

Okulumuz İlimiz ortaokulları arasında köklü ve birikimli bir okul olarak geçmişi ve geleceğe güven veren çalışanlarının ve öğrencilerinin çatısı altında olmaktan mutlu olduğu ve mensubu olmakla övündüğü bir eğitim merkezi, konumu itibariyle çevresinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere verdiği önem ve elde ettiği başarılarıyla cazibe merkezi olarak A kalite eğitim ve kültür yuvası ve vizyonuyla çalışanlarının ve öğrencilerinin huzur ve güvenini temin ederek çatısı altında bulunduğu mekanda mutlu olmasını sağlayarak Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını gerçekleştiren, öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek geliştirirmelerini sağlayan ve bilişim teknolojisini kullanabilen, çağdaş, düşünen, milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip tam donanımlı iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmek misyonuyla eğitim öğretime devam etmektedir.